Snijd de vis in blokjes en leg ze ± 10 minuten in de
diepvries, zodat ze goed gekoeld zijn.
Scheid de eieren in dooiers en witten.
Pureer in een foodprocessor de vis met de dooiers, het
gemberpoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder en wat
zout en peper en laat het mengsel in de koelkast goed
opstijven.
Schep de bloem op een bord, klop de eiwitten los in een kom en
breek de mihoen met een deegrol of de bodem van een pan in
kleine stukjes.
Rol met vochtige handen balletjes van het vismengsel ter
grootte van een walnoot en haal die eerst door de bloem,
daarna door het eiwit en tenslotte door de mihoen.
Zet de balletjes tot ze worden gefrituurd in de koelkast.
Roer de ingrediënten voor de saus in een kom door
elkaar.
Verhit de olie tot er damp af komt (180-200°C) en frituur
daarin de balletjes rondom goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de balletjes over bordjes en geef de saus er apart
bij.
Tip: Sambal, of een andere oosterse saus uit een potje of een
flesje, doen het bij dit gerecht ook goed.
Ter garnering kunt u Radijsjes tot bloemetjes snijden met een
mesje of met een speciaal garneerapparaatje. Leg de radijsjes
tot het serveren in ijskoud water.
Ter verfijnde garnering kunt u rode pepers tot bloemen snijden
en stukjes bosui tot kwastjes. Zet ze in ijskoud water. Schik
ze vlak voor het serveren op de bordjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |